Λουτράκι

Πέντε λόγοι που αξίζει να το επισκεφθείτε!

Καθώς βρίσκεται περίπου 81 χιλιόμετρα από την Αθήνα, το Λουτράκι Κορινθίας αποτελεί ιδανικό προορισμό για long weekends μακριά από την πόλη. Με βάση σας την all day διασκέδαση στο Cocoon και το κεντρικό σημείο όπου βρίσκεται για να χαρείτε πραγματικά την παραμονή σας στο Λουτράκι, μπορείτε να γεμίσετε το Σαββατοκύριακό σας με νέες εμπειρίες στα σημαντικότερα αξιοθέατα της διάσημης λουτρόπολης.

Μην χάσετε με τίποτα:

  1. Τον Ισθμό της Κορίνθου: Πριν ακόμα πείτε το πρώτο σας «χαίρετε» στην πόλη του Λουτρακίου, κάντε μια στάση 4 χιλιόμετρα πριν το κέντρο της πόλης στην θαυμαστή διώρυγα., που ολοκληρώθηκε το 1893 για να δείτε την ένωση του Σαρωνικού με τον Κορινθιακό κόλπο. Ο Ισθμός της Κορίνθου θεωρήθηκε από την αρχαιότητα σημείο στρατηγικής σημασίας αφού αυτή η στενή λωρίδα γης το μόνο σημείο που ένωνε την Πελοπόννησο με την ηπειρωτική Ελλάδα.
  2. Τη μονή του Οσίου Παταπίου: Στην πλαγιά των επιβλητικών Γερανείων όρων που είναι διακριτά σχεδόν από κάθε σημείο του Λουτρακίου, βρίσκεται το μοναστήρι του Οσίου Παταπίου. Εκτός από το κλίμα κατάνυξης στη μονή που αποτελεί επέκταση του αρχαίου ασκητηρίου του 12ου αιώνος και όπου βρίσκεται ακόμα και σήμερα το ιερό λείψανο του Οσίου Παταπίου από εκεί θα απολαύσετε και την απρόσκοπτη θέα στην πόλη του Λουτρακίου και τον Κορινθιακό κόλπο.
  3. Τον αρχαιολογικό χώρο Ηραίου: Ο αρχαιολογικός χώρος που βρίσκεται στο τέρμα της χερσονήσου της Περαχώρας, εκτός του ιερού της Ήρας, υπήρξε ο χώρος ανακάλυψης των σημαντικότερων λειψάνων του πρώιμου Κορινθιακού πολιτισμού. Η θάλασσα που βρέχει σχεδόν τα αρχαία ερείπια δίνει μια σχεδόν μαγική διάσταση στην ιστορικότητα του αρχαιολογικού χώρου.
  4. Τον Φάρο Ηραίου: Στο ακρωτήρι του Ηραίου της Περαχώρας βρίσκεται ένας από τους μεγαλύτερους φάρους του Κορινθιακού κόλπου. Ο φάρος αποτελεί ένα εντυπωσιακό πέτρινο κτίσμα που προσφέρει ατέλειωτη γαλάζια θέα στους επισκέπτες του. Στα δεξιά του μπορεί κανείς να διακρίνει τις Αλκυονίδες νήσους.
  5. Τα Ιαματικά Λουτρά: Αυτό που έκανε διάσημο το Λουτράκι ήταν οι ιαματικές πηγές του που πρόσφεραν την εμπειρία του spa πριν καν αυτό οριστεί σαν δραστηριότητα. Το επίκεντρο του Ιαματικού τουρισμού ήταν πάντα το Λουτράκι που πλέον διαθέτει και σύγχρονες υποδομές υδροθεραπείας για την απόλαυση των ιαματικών νερών του.